‘Alles wat met software en automatisering efficiënter kan, pakken we op’

woensdag 23 maart 2016

In Metaalnieuws deze maand een artikel over onze automatisering.

WiCAM ontwikkelt en levert software op maat voor het automatiseren van plaatbewerking, onder meer voor het programmeren van machines. Het bedrijf implementeert deze bij de klant  en zorgt daarbij voor volledige ondersteuning. Wintheon, geautoriseerd dealer van het ERP-pakket Ridder iQ, doet dat eveneens. En dat is volgens directeur Janwillem Verschuuren van De Cromvoirtse, die sprak op ‘Plaatwerken anno 2016’, essentieel. “Softwarepakketten zijn mooi, maar het gaat toch om de mensen die het allemaal aan de praat moeten krijgen. Zij moeten weten hoe het werkt.”

Verschuuren kan het weten, want De Cromvoirtse heeft met vallen en opstaan, geslaagde en minder geslaagde samenwerkingen met diverse partijen en heel veel investeringen in tijd en geld een verregaand geautomatiseerde plaatwerkfabriek gerealiseerd; ooit in 1994 begonnen met het calculeren van wat snijwerk in een Excel bestandje, kunnen de calculaties voor alle bewerkingen in de fabriek in Oisterwijk nu online worden uitgevoerd.

Aanleveren tekeningen
En De Cromvoirtse is nog lang niet klaar. Alles wat met software en automatisering efficiënter te maken is, wordt opgepakt. Een verbeterpunt is bijvoorbeeld het aanleveren van tekeningen door klanten. Daaraan mankeert veel en er zitten veel verschillen in. “Iedereen die online offreren en calculeren aanbiedt loopt daar tegenaan omdat het aanleveren van tekeningen niet is gestandaardiseerd”, aldus Verschuuren. De Federatie Metaalplaat (FDP) heeft de DSX file ontwikkeld, maar krijgt daar de handen nauwelijks voor op elkaar. Verschuuren geeft echter niet op en is nu bezig met TNO en de Duitse Fraunhofer-organisatie om een landelijke of Europese standaard voor het aanleveren van tekeningen te ontwikkelen. Maar er zijn veel meer punten die afgestemd moeten worden. Bijvoorbeeld een eenduidige benaming van plaatmateriaal. En het aangeven van de dikte:  is dat 1.5 (een punt vijf) of 1,5 (een komma vijf)? En hoe voorkom je dat lengtes en breedtes worden omgedraaid?

De Cromvoirtse kijkt samen met de Universiteit van Leuven of kleine series rendabel met robots kunnen worden gekant en heeft interesse voor een goed uitsorteersysteem voor gesneden uitslagen. “We hebben al veel bereikt, maar we willen nog sneller, nog beter in staat zijn om meer en nog kleinere series door de productie te halen, het manarm produceren verder ontwikkelen en het de klant eenvoudiger maken om online te ontwerpen.”

Samenwerking plaatverwerkers
Ook denkt De Cromvoirtse aan meer samenwerking tussen plaatverwerkers. Verschuuren noemt dat ‘load balancing’ en het komt neer op het onderling uitwisselen van orders: “Wij hebben nu drie lasers. Vandaag zijn we hartstikke druk, morgen is het rustiger. Kunnen we daarom orders digitaal uitwisselen en rechtstreeks gaan leveren aan de klant? Het is een van de mogelijke oplossingen om de levertijden verder naar beneden te brengen. Bovendien worden de machinesystemen steeds duurder en dat maakt een volle bezetting wenselijk.”

Laatste nieuws

Ontvang gratis toegangskaarten voor ESEF beurs 2018 ( 8 januari 2018)
Gewijzigde openingstijden (12 december 2017)
De Cromvoirtse: Mens en robot ( 3 juli 2017)
Smart manufactering is vooral gezond boerenverstand ( 1 mei 2017)
De Cromvoirtse één van de beste drie “Smart Manufacturers” van Nederland! (24 maart 2017)
De Cromvoirtse zet grote stap in plaatwerkfabriek van de toekomst (21 maart 2017)
Wanneer moet je inzetten op smart industry? ( 7 februari 2017)
Jaarevent Smart Industry 2017 komt er aan! (30 januari 2017)
De Cromvoirtse districtswinnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award ( 7 december 2016)
BOB Debat: Houd je doel voor ogen (18 juli 2016)
Automatisch magazijn uniek op de wereld (30 mei 2016)
Metaal op maat en korte productietijden ( 2 mei 2016)
Delegatie EZ op bezoek in kader van Smart Industry ( 7 april 2016)
‘Alles wat met software en automatisering efficiënter kan, pakken we op’ (23 maart 2016)
Smart Industry maakt De Cromvoirtse tot het summum van Lean! (25 november 2015)
Webportaal van De Cromvoirtse is compleet (10 november 2015)
Liever investeren in een robot dan in een vakantie naar Hawaii (13 oktober 2015)
BOB Debat: Hoe kom ik aan geld? (12 oktober 2015)
Verlies gewaardeerde collega ( 6 oktober 2015)
Uniek! Alle handel- en bewerkingsmogelijkheden vanaf nu in ons portaal! ( 1 oktober 2015)
De Cromvoirtse & Smart Industry (27 januari 2015)
Brabants Dagblad - De Ondernemer ( 9 oktober 2014)
Wie zijn wij ( 1 januari 2013)
De 7 zekerheden van De Cromvoirtse:
24/7 online metaal op maat

24/7 online metaal op maat

Binnen enkele minuten uw maatwerkofferte in de mail. Het 'snel-metaal-op-maat-portaal' van De Cromvoirtse calculeert voor u, volledig geautomatiseerd, alle handels- en maatwerkmogelijkheden. Of het nu gezaagd, geknipt, gesneden of gekant moet zijn, in no-time kunt u verder met een passende offerte. U werkt in 3D, wij denken met u mee! Voor calculaties kunt u naast DXF probleemloos 3D STEP files uploaden. Bestellen is dan nog slechts een muisklik.

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Alle informatie over uw lopende en reeds geleverde orders 'bij de hand' achter uw persoonlijke inlogcode. Wat is de orderstatus? Wat is de prijs? Hoe zag die order er vorige keer ook al weer uit? Tot in detail en overzichtelijk gerangschikt. U vindt het in ons portaal mijn.Cromvoirtse.nl.

Foutloos & efficiënt

Foutloos & efficiënt

De Cromvoirtse beschikt over een ISO 9001:2015 gecertificeerd kwaliteitssysteem en tevens over de EN 1090 certificering. De hoogwaardig geautomatiseerde orderverwerking staat in directe lijn met de geautomatiseerde productie waardoor een foutloze doorloop van uw opdracht gegarandeerd is. Daarnaast vindt er standaard eindcontrole plaats voordat uw goederen verpakt worden. U wilt snel metaal op maat en direct aan de slag, dan moet het ook gewoon kloppen!

Ketengerichte bedrijfsvoering

Ketengerichte bedrijfsvoering

Het kennen van uw bedrijfsprocessen, het hierop zo efficiënt mogelijk inspelen met een lagere kostprijs tot gevolg is ons gezamenlijk doel. Elke levering van De Cromvoirtse moet naadloos overgaan in uw productieproces. Op het juiste moment, de juiste plaats, op de juiste wijze verpakt en desgewenst gesorteerd. Soepel en op rolletjes. Dat is meerwaarde van De Cromvoirtse waar u wat aan heeft!

Snelle levering

Snelle levering

Standaard korte levertijden, het zit in onze genen. Handelsproducten gezaagd of geknipt, binnen 24 uur! Of nog sneller aan onze afhaalbalie. Snijwerk binnen 48 uur. Gesneden én gekant slechts 5 werkdagen. Zo snel, daar zijn we trots op! Ook maatwerk van onze hoogwaardige buislaser Archie wordt door de eigen bezorgdienst of logistieke partner in 5 dagen bezorgd.

Compleet productprogramma

Compleet productprogramma

Onze voorraad is uw magazijn. Zo simpel kan het zijn. Wij zorgen dat het juiste staal, rvs of aluminium beschikbaar is. Snel en goed geleverd. Het volledig ontzorgen van uw voorraadbeheer is waar De Cromvoirtse goed in is. Meer dan 1000 klanten gingen u voor. Logisch want u bespaart direct op magazijn, zaagmachines en medewerkers die op zoek zijn naar net dat ene stukje materiaal dat toch ergens moet liggen...

35 jaar ervaring

35 jaar ervaring

In de afgelopen 35 jaar is de Cromvoirtse uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de gehele metaalverwerkende industrie van Nederland. Dit is alleen mogelijk geweest door te luisteren naar onze klanten, zinvolle innovatie en op het juiste moment investeren in wat U nodig heeft. 7 dagen per week, 24 uur per dag staan 55 deskundige medewerkers voor u klaar om met het modernste machinepark van Nederland het onmogelijke mogelijk te maken.