Automatisch magazijn uniek op de wereld

maandag 30 mei 2016

Op de website van Smart Industry staat Janwillem Verschuuren in de spotlight. 'Om 23:00u bestellen en om 07:00u ligt het klaar, dat is mijn droom'

 

Automatisch magazijn uniek op de wereld

Cromvoirtse is leverancier van metaal op maat in Oisterwijk. Metalenplaten worden gesneden en in verschillende vormen gebogen. Door innovatie en automatisering is het bedrijf een voorloper in de metaalbewerkingsindustrie. Janwillem Verschuuren is één van de directeuren: ‘Wij willen ervoor zorgen dat de klant niet hoeft te investeren in dure machines, materiaal en mensen. Zij kunnen daardoor concurreren met grote bedrijven in de maakindustrie.’

1. Hoe maakt Cromvoirtse gebruik van de nieuwste technologieën en digitalisering?

‘In 2012 hebben wij geïnvesteerd in een vol automatisch magazijn met 900 palletplaatsen. Platen metaal worden op de machine gelegd. Daar worden ze gesneden en in het magazijn opgeslagen. Dat doet een robot. Er blijven altijd restanten over. Die worden herkend en opgeslagen. Op het moment dat we weer materiaal moeten snijden, wordt gekeken of we dat weer kunnen gebruiken. Het afval beperken we tot een minimum. Ook dit gebeurt vol automatisch.

2. Wat zijn voordelen?

‘Kwaliteit, snelheid en arbeidsvriendelijkheid. Onze machines draaien 24 uur per dag door. Vroeger gebeurde alles met de hand. Op maandagmorgen heb je frisse medewerkers, maar op vrijdagmiddag wordt alles zwaarder. Dan is het werk minder secuur. Alle acties die meerdere keren per dag gedaan moeten worden, willen we automatiseren. Sinds 2008 ontwerpen klanten zelf een technische tekening en uploaden deze op onze website. Wij berekenen binnen twee minuten de prijs. Daarna is het product met één muisknop besteld. Vroeger kwamen klanten met tekeningen naar ons. Die moesten wij overtekenen. Dat betekent tijd en kans op fouten.’

3. Wat zijn nadelen?

‘Innovatie en verbeterprocessen kosten veel tijd. Wij moeten de platen ook kanten. Dat is het zetten van het metaal in bepaalde vormen; van bakjes tot radiatorkasten. Er is nog geen goede oplossing om dat te automatiseren. Het is wel mogelijk bij grote series, maar bij kleine aantallen is dat nog niet interessant. Het apart programmeren duurt langer dan het met de hand buigen. Wij kijken al een paar jaar naar een oplossing. Samen met de partners TNO, TU Eindhoven en KU Leuven, die wij via Smart Industry leerden kennen, komen we wel steeds dichterbij.

4. Hoe neem je bepaalde onzekerheden weg voor oudere medewerkers die bang zijn dat ze niet mee kunnen komen?

‘Het is al moeilijk genoeg om aan mensen te komen. Op dit moment hebben wij vier vacatures. Ik heb niet het idee dat mensen bang zijn om hun baan te verliezen. Je merkt bij digitalisering dat mensen mee moeten met de nieuwste techniek. Mensen die al heel lang bij ons werken groeien mee. We leiden mensen op, maar oudere mensen binnenhalen en op niveau krijgen is lastig. Omscholen is vaak de enige oplossing.’

5. Tip voor andere ondernemers?

‘Innovatie en digitalisering hebben ervoor gezorgd dat wij vooroplopen op de concurrentie. Wij hebben nooit een standaardmachine gekocht. Elke machine wordt precies aangepast aan onze wensen. Wij willen gewoon alles uit de machine halen. Digitale samenwerking is ook een must. Klanten hoeven niet meer naar ons te reizen, maar sturen hun technische tekening digitaal op. Dat scheelt zoveel tijd en geld.’

6. Hoe kan de overheid helpen?

‘Ten eerste standaardisatie. In de metaalindustrie heeft een materiaal vaak meerdere namen. Ieder bedrijf gebruikt van oudsher zijn eigen benaming. Dat zorgt voor verwarring en fouten. De overheid kan helpen bij het standaardiseren. We praten daar al over met TNO. Ten tweede faciliteren. Een machine ontwikkelen kost tijd en geld. Je bent lange tijd bezig met testen. Dat zijn extra ontwikkelkosten. Een deel daarvan zouden we graag gesubsidieerd krijgen. Wij stellen onze bevindingen daarna vrij beschikbaar voor iedereen.’

Laatste nieuws

Ontvang gratis toegangskaarten voor ESEF beurs 2018 ( 8 januari 2018)
Gewijzigde openingstijden (12 december 2017)
De Cromvoirtse: Mens en robot ( 3 juli 2017)
Smart manufactering is vooral gezond boerenverstand ( 1 mei 2017)
De Cromvoirtse één van de beste drie “Smart Manufacturers” van Nederland! (24 maart 2017)
De Cromvoirtse zet grote stap in plaatwerkfabriek van de toekomst (21 maart 2017)
Wanneer moet je inzetten op smart industry? ( 7 februari 2017)
Jaarevent Smart Industry 2017 komt er aan! (30 januari 2017)
De Cromvoirtse districtswinnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award ( 7 december 2016)
BOB Debat: Houd je doel voor ogen (18 juli 2016)
Automatisch magazijn uniek op de wereld (30 mei 2016)
Metaal op maat en korte productietijden ( 2 mei 2016)
Delegatie EZ op bezoek in kader van Smart Industry ( 7 april 2016)
‘Alles wat met software en automatisering efficiënter kan, pakken we op’ (23 maart 2016)
Smart Industry maakt De Cromvoirtse tot het summum van Lean! (25 november 2015)
Webportaal van De Cromvoirtse is compleet (10 november 2015)
Liever investeren in een robot dan in een vakantie naar Hawaii (13 oktober 2015)
BOB Debat: Hoe kom ik aan geld? (12 oktober 2015)
Verlies gewaardeerde collega ( 6 oktober 2015)
Uniek! Alle handel- en bewerkingsmogelijkheden vanaf nu in ons portaal! ( 1 oktober 2015)
De Cromvoirtse & Smart Industry (27 januari 2015)
Brabants Dagblad - De Ondernemer ( 9 oktober 2014)
Wie zijn wij ( 1 januari 2013)
De 7 zekerheden van De Cromvoirtse:
24/7 online metaal op maat

24/7 online metaal op maat

Binnen enkele minuten uw maatwerkofferte in de mail. Het 'snel-metaal-op-maat-portaal' van De Cromvoirtse calculeert voor u, volledig geautomatiseerd, alle handels- en maatwerkmogelijkheden. Of het nu gezaagd, geknipt, gesneden of gekant moet zijn, in no-time kunt u verder met een passende offerte. U werkt in 3D, wij denken met u mee! Voor calculaties kunt u naast DXF probleemloos 3D STEP files uploaden. Bestellen is dan nog slechts een muisklik.

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Alle informatie over uw lopende en reeds geleverde orders 'bij de hand' achter uw persoonlijke inlogcode. Wat is de orderstatus? Wat is de prijs? Hoe zag die order er vorige keer ook al weer uit? Tot in detail en overzichtelijk gerangschikt. U vindt het in ons portaal mijn.Cromvoirtse.nl.

Foutloos & efficiënt

Foutloos & efficiënt

De Cromvoirtse beschikt over een ISO 9001:2015 gecertificeerd kwaliteitssysteem en tevens over de EN 1090 certificering. De hoogwaardig geautomatiseerde orderverwerking staat in directe lijn met de geautomatiseerde productie waardoor een foutloze doorloop van uw opdracht gegarandeerd is. Daarnaast vindt er standaard eindcontrole plaats voordat uw goederen verpakt worden. U wilt snel metaal op maat en direct aan de slag, dan moet het ook gewoon kloppen!

Ketengerichte bedrijfsvoering

Ketengerichte bedrijfsvoering

Het kennen van uw bedrijfsprocessen, het hierop zo efficiënt mogelijk inspelen met een lagere kostprijs tot gevolg is ons gezamenlijk doel. Elke levering van De Cromvoirtse moet naadloos overgaan in uw productieproces. Op het juiste moment, de juiste plaats, op de juiste wijze verpakt en desgewenst gesorteerd. Soepel en op rolletjes. Dat is meerwaarde van De Cromvoirtse waar u wat aan heeft!

Snelle levering

Snelle levering

Standaard korte levertijden, het zit in onze genen. Handelsproducten gezaagd of geknipt, binnen 24 uur! Of nog sneller aan onze afhaalbalie. Snijwerk binnen 48 uur. Gesneden én gekant slechts 5 werkdagen. Zo snel, daar zijn we trots op! Ook maatwerk van onze hoogwaardige buislaser Archie wordt door de eigen bezorgdienst of logistieke partner in 5 dagen bezorgd.

Compleet productprogramma

Compleet productprogramma

Onze voorraad is uw magazijn. Zo simpel kan het zijn. Wij zorgen dat het juiste staal, rvs of aluminium beschikbaar is. Snel en goed geleverd. Het volledig ontzorgen van uw voorraadbeheer is waar De Cromvoirtse goed in is. Meer dan 1000 klanten gingen u voor. Logisch want u bespaart direct op magazijn, zaagmachines en medewerkers die op zoek zijn naar net dat ene stukje materiaal dat toch ergens moet liggen...

35 jaar ervaring

35 jaar ervaring

In de afgelopen 35 jaar is de Cromvoirtse uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de gehele metaalverwerkende industrie van Nederland. Dit is alleen mogelijk geweest door te luisteren naar onze klanten, zinvolle innovatie en op het juiste moment investeren in wat U nodig heeft. 7 dagen per week, 24 uur per dag staan 55 deskundige medewerkers voor u klaar om met het modernste machinepark van Nederland het onmogelijke mogelijk te maken.