Wanneer moet je inzetten op smart industry?

dinsdag 7 februari 2017

Arikel in Made in NL:

Nu de technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, worstelen veel bedrijven met de vraag in welke mate ze moeten inzetten op smart industry. Zo ook metaalbedrijf De Cromvoirtse.

Janwillem Verschuuren

Bedrijven die zelf te klein zijn om te investeren in dure robots: ze vinden steeds vaker hun weg naar De Cromvoirtse. Het Oisterwijkse metaalbedrijf beschikt over geavanceerde robots die metalen platen en buizen exact op maat snijden, zagen en knippen, vertelt directeur Janwillem Verschuuren.

Geen voorraad meer

‘Klanten hoeven zelf niet te investeren in dure machines’

‘Groot voordeel voor onze klanten is dat zij zelf geen voorraad meer hoeven aan te houden. Ander voordeel is dat klanten zelf niet hoeven te investeren in dure machines of in kennis ván die machines. Dankzij onze schaalgrootte kunnen we klanten continuïteit bieden. En zijn machines door intensief gebruik na een jaar of vijf technisch en financieel op, dan investeren we weer in nieuwere exemplaren. Op die manier hebben klanten de zekerheid dat hun producten altijd worden gemaakt volgens de laatste stand der techniek.’

Volledig automatisch inladen

Nieuwe investeringen staan ook al op de rol, vertelt Verschuuren. ‘Zo nemen we binnenkort een geavanceerd systeem in gebruik voor automatisch beladen en ontladen; producten worden door het systeem voorzien van een label en vervolgens op de pallet geplaatst. Ook aan dit deel van het productieproces komen straks dus geen mensenhanden meer te pas.’

Werknemers gezocht

‘Robots zijn vooralsnog vooral geschikt voor het monotone werk’

Ondanks alle investeringen in robotisering en procesautomatisering zoekt De Cromvoirtse nog altijd mensen, vervolgt Verschuuren. ‘Zolang robots niet beschikken over kunstmatige intelligentie, zijn ze toch vooral geschikt voor het monotone werk. Taken die meer creativiteit vergen, blijven vooralsnog het domein van de mens.’

Automatiseringsslagen bespreken

‘Niet voor niets nemen we onze medewerkers bewust mee in de voortdurende automatiseringsslagen. Elke woensdagmiddag bespreken we kort de laatste vernieuwingen en aanpassingen op technologisch vlak. Het zijn immers onze medewerkers die uiteindelijk aan de slag moeten met alle nieuwe technologie. Ook investeren we veel tijd in training en begeleiding. Je merkt dat jonge werknemers gewend zijn aan het werken met zaken als touchscreens en 3D-ontwerpen, maar vijftigplussers hebben daar vaak nog wat meer moeite mee.’

Uitval voorkomen

‘Predicatieve maintenance volgen we op de voet’

Naast robotisering hebben ook andere ontwikkelingen op het gebied van smart industry de aandacht van Verschuuren en zijn collega-directeur Ronnie van den Hurk. ‘3D-printing is voor ons wat minder interessant. Een ontwikkeling die we wél op de voet volgen is predicatieve maintenance, waarbij machines via het internet of things zélf aangeven wanneer ze onderhoud nodig hebben. Het is voor ons erg gunstig als we door slim onderhoud uitval binnen ons machinepark zoveel mogelijk kunnen voorkomen.’

Aarzelingen bij leveranciers

De machineleveranciers van De Cromvoirtse houden de ontwikkelingen op dit vlak in de gaten, ziet Verschuuren. ‘Toch bespeur ik ook zeker nog aarzelingen; ze praten er veel over, ook met ons, maar echt beweging zit er nog niet in. Mogelijk verwachten ze zichzelf in de vingers te snijden doordat er straks minder onderhoud nodig is. Tot op zekere hoogte snap ik dat, maar voor ons als klant draait het uiteindelijk maar om één ding: dat een machine zo min mogelijk stilstaat. Wat ons betreft zetten machinebouwers vol in op dit type nieuwe toepassingen.’

Just in time delivery

‘We willen het orderproces verder stroomlijnen’

Mede dankzij alle investeringen op technologisch vlak groeit De Cromvoirtse momenteel flink, vertelt Verschuuren. ‘Om voorop te blíjven lopen, kijken we voortdurend waar we productieprocessen verder kunnen aanscherpen en hoe we doorlooptijden kunnen verkorten. Zo willen we werk maken van just in time delivery, zodat klanten onderdelen steeds precies op het juiste moment in huis hebben.’

Standaard voor ERP-pakketten

‘Ook zoeken we naar manieren om het orderproces verder te stroomlijnen, bijvoorbeeld door ons webportaal – waar de klant zijn orders kan plaatsen – te laten aansluiten op het ERP-systeem van de klant. Groot voordeel is dat die klant zijn orders dan niet meer één voor één handmatig hoeft in te voeren. Ons doel is om uiteindelijk, binnen het Smart Industry-fieldlab rond flexible manufacturing waarin we deelnemen, te komen tot een uniforme standaard voor alle gangbare ERP-pakketten. Ook weer een goed voorbeeld van hoe we het onze klanten gemakkelijker proberen te maken. Slimme technologie helpt daarbij.’

cover-boekje-2016Deze verkorte versie komt uit het boekje ‘Volop innovatie in de maak‘. Vraag het gratis boekje vandaag nog aan.

 

Laatste nieuws

Ontvang gratis toegangskaarten voor ESEF beurs 2018 ( 8 januari 2018)
Gewijzigde openingstijden (12 december 2017)
De Cromvoirtse: Mens en robot ( 3 juli 2017)
Smart manufactering is vooral gezond boerenverstand ( 1 mei 2017)
De Cromvoirtse één van de beste drie “Smart Manufacturers” van Nederland! (24 maart 2017)
De Cromvoirtse zet grote stap in plaatwerkfabriek van de toekomst (21 maart 2017)
Wanneer moet je inzetten op smart industry? ( 7 februari 2017)
Jaarevent Smart Industry 2017 komt er aan! (30 januari 2017)
De Cromvoirtse districtswinnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award ( 7 december 2016)
BOB Debat: Houd je doel voor ogen (18 juli 2016)
Automatisch magazijn uniek op de wereld (30 mei 2016)
Metaal op maat en korte productietijden ( 2 mei 2016)
Delegatie EZ op bezoek in kader van Smart Industry ( 7 april 2016)
‘Alles wat met software en automatisering efficiënter kan, pakken we op’ (23 maart 2016)
Smart Industry maakt De Cromvoirtse tot het summum van Lean! (25 november 2015)
Webportaal van De Cromvoirtse is compleet (10 november 2015)
Liever investeren in een robot dan in een vakantie naar Hawaii (13 oktober 2015)
BOB Debat: Hoe kom ik aan geld? (12 oktober 2015)
Verlies gewaardeerde collega ( 6 oktober 2015)
Uniek! Alle handel- en bewerkingsmogelijkheden vanaf nu in ons portaal! ( 1 oktober 2015)
De Cromvoirtse & Smart Industry (27 januari 2015)
Brabants Dagblad - De Ondernemer ( 9 oktober 2014)
Wie zijn wij ( 1 januari 2013)
De 7 zekerheden van De Cromvoirtse:
24/7 online metaal op maat

24/7 online metaal op maat

Binnen enkele minuten uw maatwerkofferte in de mail. Het 'snel-metaal-op-maat-portaal' van De Cromvoirtse calculeert voor u, volledig geautomatiseerd, alle handels- en maatwerkmogelijkheden. Of het nu gezaagd, geknipt, gesneden of gekant moet zijn, in no-time kunt u verder met een passende offerte. U werkt in 3D, wij denken met u mee! Voor calculaties kunt u naast DXF probleemloos 3D STEP files uploaden. Bestellen is dan nog slechts een muisklik.

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Alle informatie over uw lopende en reeds geleverde orders 'bij de hand' achter uw persoonlijke inlogcode. Wat is de orderstatus? Wat is de prijs? Hoe zag die order er vorige keer ook al weer uit? Tot in detail en overzichtelijk gerangschikt. U vindt het in ons portaal mijn.Cromvoirtse.nl.

Foutloos & efficiënt

Foutloos & efficiënt

De Cromvoirtse beschikt over een ISO 9001:2015 gecertificeerd kwaliteitssysteem en tevens over de EN 1090 certificering. De hoogwaardig geautomatiseerde orderverwerking staat in directe lijn met de geautomatiseerde productie waardoor een foutloze doorloop van uw opdracht gegarandeerd is. Daarnaast vindt er standaard eindcontrole plaats voordat uw goederen verpakt worden. U wilt snel metaal op maat en direct aan de slag, dan moet het ook gewoon kloppen!

Ketengerichte bedrijfsvoering

Ketengerichte bedrijfsvoering

Het kennen van uw bedrijfsprocessen, het hierop zo efficiënt mogelijk inspelen met een lagere kostprijs tot gevolg is ons gezamenlijk doel. Elke levering van De Cromvoirtse moet naadloos overgaan in uw productieproces. Op het juiste moment, de juiste plaats, op de juiste wijze verpakt en desgewenst gesorteerd. Soepel en op rolletjes. Dat is meerwaarde van De Cromvoirtse waar u wat aan heeft!

Snelle levering

Snelle levering

Standaard korte levertijden, het zit in onze genen. Handelsproducten gezaagd of geknipt, binnen 24 uur! Of nog sneller aan onze afhaalbalie. Snijwerk binnen 48 uur. Gesneden én gekant slechts 5 werkdagen. Zo snel, daar zijn we trots op! Ook maatwerk van onze hoogwaardige buislaser Archie wordt door de eigen bezorgdienst of logistieke partner in 5 dagen bezorgd.

Compleet productprogramma

Compleet productprogramma

Onze voorraad is uw magazijn. Zo simpel kan het zijn. Wij zorgen dat het juiste staal, rvs of aluminium beschikbaar is. Snel en goed geleverd. Het volledig ontzorgen van uw voorraadbeheer is waar De Cromvoirtse goed in is. Meer dan 1000 klanten gingen u voor. Logisch want u bespaart direct op magazijn, zaagmachines en medewerkers die op zoek zijn naar net dat ene stukje materiaal dat toch ergens moet liggen...

35 jaar ervaring

35 jaar ervaring

In de afgelopen 35 jaar is de Cromvoirtse uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de gehele metaalverwerkende industrie van Nederland. Dit is alleen mogelijk geweest door te luisteren naar onze klanten, zinvolle innovatie en op het juiste moment investeren in wat U nodig heeft. 7 dagen per week, 24 uur per dag staan 55 deskundige medewerkers voor u klaar om met het modernste machinepark van Nederland het onmogelijke mogelijk te maken.