Nabewerkingen

Tappen, souvereinen en ontbramen van lasergesneden producten

Tappen en Souvereinen

Voor een perfect afgewerkt product moet u bij De Cromvoirtse zijn! Wil je na de plaatbewerking nog meer toegevoegde waarde? Wij zorgen voor de verdere nabewerkingen van uw product. Met professionele apparatuur voorzien wij de nodige tapgaten in de lasergesneden producten. Gaten souvereinen en schroefdraden tappen worden volgens de geldende normen en conform de aangeleverde tekeningen uitgevoerd. Indien er enkel gesouvereind moet worden, beschikken wij ook over de nodige gereedschappen. Dit wordt eveneens keurig volgens de tekeningen uitgevoerd.

Ontbramen

Uw gesneden product zonder een scherp kantje? Laat dan uw product ontbramen. De Cromvoirtse beschikt over diverse ontbraammethodes waarmee de bramen rondom het gat verwijderd worden, voor een perfect afgewerkt product.

Timesaver

Onze machine zorgt ervoor dat de afwerking van RVS en aluminium van nog hogere kwaliteit is. Dit is erg belangrijk in onder andere de voedingsindustrie. Deze machine staat garant voor het ontbramen en afronden van vlakke plaatdelen en is van ongeëvenaarde kwaliteit. Met 8 flappenborstels zorgt de machine voor een uitvoering onder verschillende bewerkingshoeken, met een zeer egale en mooie afronding als resultaat. Van de 8 borstels draaien er 4 linksom en 4 rechtsom. Zo worden alle hoeken en gaten bewerkt en afgerond. En zo is het ook mogelijk om gefoliede platen te ontbramen zonder de folie te moeten verwijderen.

  • Perfect afgewerkt product.
  • Een of tweezijdig.

Op verzoek kunnen wij producten ook dubbelzijdig ontbramen.

Staal afronden & oxidehuid verwijderen

Met onze ontbraammachine kunnen we stalen producten voor u afronden tot 600mm breed. Zowel contouren als gaten en uitsparingen worden afgerond. Door afronding aan de snijkant van het product ontstaat er een betere aanhechting van de coating. Na het snijden met zuurstof wordt de oxidehuid verwijderd van de snijcontour. Doordat stikstofsnijden hier niet meer nodig is, kunt u op deze manier ook kosten besparen.

Trommelmachine

De Cromvoirtse beschikt over een trommelmachine met drooginstallatie waarmee we u van een extra hoogwaardig eindproduct kunnen voorzien. De trommelmachine verwijdert scherpe kanten, waardoor de buitencontour en gatenpatronen (heel) lichtjes worden afgerond, en het droogprocedé voor een vlekvrij eindresultaat zorgt. Alleen RVS- en aluminium-producten die kleiner zijn dan 200×200 mm kunnen met deze machine verwerkt worden. Ook geslepen producten met folie kunnen probleemloos getrommeld worden, waarbij alleen de scherpe kanten van de contouren behandeld worden en de folie blijft zitten. Door het trommelen wordt het oppervlak van het product iets doffer, al zorgt het voor een mooi en gelijkmatig resultaat. Hierdoor zullen eventuele graveringen op het product vager en dus moeilijker leesbaar worden.

VIDEO

Bekijk onze nabewerkingen in onderstaande video.

SPECIFICATIES

Bekijk de specificaties in onderstaande tabel.

Let op: onderstaande specificaties behoren bij nabewerkingen die wij voor u uitvoeren.

Materiaal Afmeting Opmerking
Tappen RVS-staal -aluminium Max. 1000x600mm Vanaf 2mm dik M4-M5-M6-M8-M10-M12-M14-M16-M20
Soevereinen RVS-staal-aluminium Max. diameter: t/m 26mm onder een hoek van 90˚ Vanaf 2mm dik
Ontbramen RVS-aluminium Hoogte: min. 1mm t/m max. 25mm Breedte: min. 50mm t/m max. 1350mm Lengte: min. 50mm t/m max. 4000mm Indien niet aangegeven wordt de onderzijde ontbraamt. Tot maximaal 45 kg
Afronden & oxidehuid verwijderen Staal Hoogte: min. 1mm t/m 25mm. Breedte: max. 600mm Alleen voor staal geschikt. Tot maximaal 45 kg
Trommelen RVS-aluminium Max. 200x200mm Ook voor producten met folie geschikt
Kantje breken RVS-staal-aluminium Max.gatdiameter: t/m 26mm Vanaf 1mm dik Facet van ca. 1mm
Levertijd In overleg.