Autogeensnijden

U wilt een product uit staal gesneden van dikker materiaal? Informeer dan eens naar de mogelijkheden met autogeen snijden. De Cromvoirtse heeft een moderne autogeen snijmachine staan. Deze machine wordt volledig CNC gestuurd. Tekeningen worden m.b.v. software omgezet in snijfiles. Hierbij wordt rekening gehouden met materiaalsoorten, diktes, aantallen, levertijden, etc.
Staal tot 60mm dikte is geen probleem. Al het staal heeft een afmeting van maximaal 6 bij 2 meter. Het is ook mogelijk gaten aan te brengen door middel van autogeensnijden. Hiervoor geldt dat de minimum maat 1,1 keer de dikte van de plaat is.
 
RVS en non-ferro metalen kunnen niet met autogeen worden gesneden. Deze materialen vormen  slak oxide, waarvan het smeltpunt ver boven dat van het basismateriaal ligt. Autogeensnijden heeft een aantal specifieke eigenschappen die het gebruik erg voordelig maken:
  • Traditioneel snijproces voor laag gelegeerd staal,
  • Voor staal tot 60 mm,
  • Grote diktes/enkelstuks series/flexibel/contourvrijheid
  • Spoedorders mogelijk,
  • Perfect verpakt en afgeleverd.

Specificaties

 

RVS

Aluminium

Staal

Maximale afmeting

Niet mogelijk

Niet mogelijk

6000x2000mm

Dikte

Idem

Idem

Minimaal 12mm –

Maximaal 60mm

Kleinste gatdiameter

Idem

Idem

1,1 x plaatdikte

Toleranties

Lengte/breedte:           +/- 1,5mm

Haaksheid snijranden:   +/- 1˚

Opmerking

Graveren niet mogelijk.

Levertijd

2 werkdagen; indien voor 12:00u verwerkt wordt een order dezelfde dag genest, de volgende dag gesneden en de dag daarop uitgeleverd. (indicatief)

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Neem dan contact met ons op of meld u aan voor De Cromvoirtse Academy.

De 7 zekerheden van De Cromvoirtse:
24/7 online metaal op maat

24/7 online metaal op maat

Binnen enkele minuten uw maatwerkofferte in de mail. Het 'snel-metaal-op-maat-portaal' van De Cromvoirtse calculeert voor u, volledig geautomatiseerd, alle handels- en maatwerkmogelijkheden. Of het nu gezaagd, geknipt, gesneden of gekant moet zijn, in no-time kunt u verder met een passende offerte. U werkt in 3D, wij denken met u mee! Voor calculaties kunt u naast DXF probleemloos 3D STEP files uploaden. Bestellen is dan nog slechts een muisklik.

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Alle informatie over uw lopende en reeds geleverde orders 'bij de hand' achter uw persoonlijke inlogcode. Wat is de orderstatus? Wat is de prijs? Hoe zag die order er vorige keer ook al weer uit? Tot in detail en overzichtelijk gerangschikt. U vindt het in ons portaal mijn.Cromvoirtse.nl.

Foutloos & efficiënt

Foutloos & efficiënt

De Cromvoirtse beschikt over een ISO 9001:2015 gecertificeerd kwaliteitssysteem en tevens over de EN 1090 certificering. De hoogwaardig geautomatiseerde orderverwerking staat in directe lijn met de geautomatiseerde productie waardoor een foutloze doorloop van uw opdracht gegarandeerd is. Daarnaast vindt er standaard eindcontrole plaats voordat uw goederen verpakt worden. U wilt snel metaal op maat en direct aan de slag, dan moet het ook gewoon kloppen!

Ketengerichte bedrijfsvoering

Ketengerichte bedrijfsvoering

Het kennen van uw bedrijfsprocessen, het hierop zo efficiënt mogelijk inspelen met een lagere kostprijs tot gevolg is ons gezamenlijk doel. Elke levering van De Cromvoirtse moet naadloos overgaan in uw productieproces. Op het juiste moment, de juiste plaats, op de juiste wijze verpakt en desgewenst gesorteerd. Soepel en op rolletjes. Dat is meerwaarde van De Cromvoirtse waar u wat aan heeft!

Snelle levering

Snelle levering

Standaard korte levertijden, het zit in onze genen. Handelsproducten gezaagd of geknipt, binnen 24 uur! Of nog sneller aan onze afhaalbalie. Snijwerk binnen 48 uur. Gesneden én gekant slechts 5 werkdagen. Zo snel, daar zijn we trots op! Ook maatwerk van onze hoogwaardige buislaser Archie wordt door de eigen bezorgdienst of logistieke partner in 5 dagen bezorgd.

Compleet productprogramma

Compleet productprogramma

Onze voorraad is uw magazijn. Zo simpel kan het zijn. Wij zorgen dat het juiste staal, rvs of aluminium beschikbaar is. Snel en goed geleverd. Het volledig ontzorgen van uw voorraadbeheer is waar De Cromvoirtse goed in is. Meer dan 1000 klanten gingen u voor. Logisch want u bespaart direct op magazijn, zaagmachines en medewerkers die op zoek zijn naar net dat ene stukje materiaal dat toch ergens moet liggen...

35 jaar ervaring

35 jaar ervaring

In de afgelopen 35 jaar is de Cromvoirtse uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de gehele metaalverwerkende industrie van Nederland. Dit is alleen mogelijk geweest door te luisteren naar onze klanten, zinvolle innovatie en op het juiste moment investeren in wat U nodig heeft. 7 dagen per week, 24 uur per dag staan 55 deskundige medewerkers voor u klaar om met het modernste machinepark van Nederland het onmogelijke mogelijk te maken.