Autogeensnijden

Autogeensnijden is zeer kostenefficiënt voor grote diktes

Wilt u een product uit staal snijden van een dikker materiaal? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van autogeen snijden bij De Cromvoirtse. Onze moderne autogeen snijmachines kunnen uw producten perfect naar wens snijden.

Autogeen snijden bij De Cromvoirtse

Om autogeen te snijden maken wij gebruik van moderne autogeen snijmachines die via de computer aangestuurd worden. Hierdoor verloopt het snijproces automatisch en kan er heel nauwkeurig gewerkt worden. Uw aangeleverde tekeningen worden via speciale software omgezet in snijfiles om te gebruiken voor het autogeensnijden. Hierbij wordt rekening gehouden met materiaalsoorten, diktes, aantallen en levertijden. Autogeensnijden is uitermate geschikt voor dikkere staalplaten en kan voordelig worden uitgevoerd.

Dikke staalplaten laten autogeensnijden

Autogeensnijden is een techniek bedoeld voor platen van staal met een maximale dikte van 60mm. De staalplaten mogen maximaal een afmeting van 6 bij 2 meter hebben. Via autogeen snijden is het ook mogelijk om gaten aan te brengen in de staalplaten. Hiervoor geldt dat de maat minimaal 1,5 keer de dikte van de plaat is. RVS en non-ferro metalen kunnen niet met autogeen worden gesneden. Deze materialen vormen namelijk slak (vloeibare oxiden), waarvan het smeltpunt ver boven dat van het basismateriaal ligt.

  • Grote diktes metaal.
  • Autogeen snijden is geschikt voor staal.
  • Enkelstuks series zijn ook mogelijk bij autogeensnijden.
  • Contourvrijheid.
  • Moderne autogeen snijmachines.
  • Korte levertijd.
  • Voordelige methode om dik staal te snijden.
  • Snel een offerte voor uw opdracht via ons webportaal.

Meer weten over autogeensnijden?

Wilt u meer weten over autogeensnijden of andere mogelijkheden die wij bieden? Neem dan gerust contact met ons op of meld u aan voor De Cromvoirtse Academy.

SPECIFICATIES

Bekijk de specificaties in onderstaande tabel.

RVS Aluminium Staal
Maximale afmeting 6000x2000mm
Dikte Minimaal 12mm –Maximaal 60mm
Kleinste gatdiameter 1,5 x plaatdikte
Toleranties Lengte/breedte: +/- 1,5mm Haaksheid snijranden: +/- 1˚
Opmerking Graveren niet mogelijk.
Indicatieve Levertijd 5 werkdagen