Buislasersnijden

U wilt nog verder gaan in het ontwerpen en construeren van kokers en buizen? En zo meer tijd besparen in het assembleren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van onze buislaser, Archie. Laat uw profielen buislaseren bij De Cromvoirtse en u kunt enorm veel kosten besparen. Vooral bij grote series. Maar ook voor kleine oplagen is buislaseren een zeer goedkoop alternatief.

Buislasermachine Archie

Onze buislasermachine Archie kan al uw metalen profielen efficiënter en goedkoper buislaseren, in iedere gewenste vorm. Bij voorkeur is een step-file gewenst. Maar eventueel is een duidelijke schets van het product ook voldoende om het te kunnen buislaseren. Het product is binnen vijf werkdagen gereed en wordt naar uw werkadres verzonden. Het is ook mogelijk dat wij tapgaten voor u aanbrengen in de lasergesneden producten.

Kosten besparen

Door slim gebruik te maken van de buislasermachines van De Cromvoirtse, kunt u kosten besparen. Denk bij het terugdringen van de kosten bij buislaseren aan:

 • Minder lassen en minder slijpen.
 • Meer mogelijkheden in ontwerp.
 • Geen mal hoeven te maken.

Ook kleine oplagen zijn zeer goedkoop te produceren als u gebruik maakt van buislaseren. U kunt daardoor uw eindproduct ook weer tegen een concurrerende prijs in de markt zetten. Met Archie kunnen wij u dus nog beter van dienst zijn. Uiteraard zonder onze vertrouwde service en snelheid uit het oog te verliezen.

Enkele richtlijnen voor het buislaseren zijn:

 • Bij kokerprofielen: buitenradius twee maal wanddikte tekenen.
 • Gaten en uitsparingen in de radius zo veel mogelijk vermijden.
 • Wij buislaseren 2,5D > wij buislasersnijden loodrecht op de hartlijn.
 • Schuine uitsparingen vermijden.

Voordelen van buislaseren

 • Vrije uitsparingen en contouren in ronde en rechthoekige buizen.
 • Buislaseren kent een zeer hoge maatnauwkeurigheid.
 • Naadloze aansluitingen van ronde op vierkante profielen.
 • Door exacte maatvoering geen trek in las.
 • Minimale nabewerking nodig na buislaseren.
 • Bij kleine series geen mal nodig in verband met pen-nok verbindingen.
 • Bij grote series kent buislaseren een zeer lage kostprijs.
 • Uw 3d step-file is de basis; dus minimale foutkans.
 • Spoedorders in overleg mogelijk.
 • Korte levertijden voor buislaseren.

Meer weten over buislasersnijden?

Wilt u meer weten over buislaseren? Vul dan gerust het contactformulier in of meld u aan voor De Cromvoirtse Academy.

 

Specificaties buislaseren

 

RVS

Aluminium

Staal

Mogelijkheden wanddiktes

t/m 4mm

t/m 3mm (3mm in overleg)

S235JR (st.37): t/m 8mm

S355JZ-S355MC (st.52): t/m 6mm

Mogelijkheden in afmetingen

Buisdiameter: minimaal Ø12,0 mm en maximaal Ø152,4 mm

Koker: minimaal vierkant 12,0mm en maximaal 120,0mm

Maximaal gewicht van het product per meter: 16kg.

Aanvoerlengte: tot 6500mm.

Maximaal te snijden lengte uit 1 stuk: 5800mm uit 6500mm lengte.

Toleranties

Op gesneden contour:                        +/- 0,1mm

Op centrering van gesneden contour:  +/- 0,2mm

Op totaallengte:                                 +/- 0,2mm

 

Opmerking

Wanneer er in een buis of koker veel contouren worden gesneden geeft dit veel warmte-inbreng en kunnen de toleranties afwijken. Ook zorgt dit voor verkleuring van het materiaal.

Binnenzijde profiel wordt niet ontbraamd.

Levertijd

5 werkdagen. (indicatief)

De 7 zekerheden van De Cromvoirtse:
24/7 online metaal op maat

24/7 online metaal op maat

Binnen enkele minuten uw maatwerkofferte in de mail. Het 'snel-metaal-op-maat-portaal' van De Cromvoirtse calculeert voor u, volledig geautomatiseerd, alle handels- en maatwerkmogelijkheden. Of het nu gezaagd, geknipt, gesneden of gekant moet zijn, in no-time kunt u verder met een passende offerte. U werkt in 3D, wij denken met u mee! Voor calculaties kunt u naast DXF probleemloos 3D STEP files uploaden. Bestellen is dan nog slechts een muisklik.

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Volledig geautomatiseerd track & trace systeem

Alle informatie over uw lopende en reeds geleverde orders 'bij de hand' achter uw persoonlijke inlogcode. Wat is de orderstatus? Wat is de prijs? Hoe zag die order er vorige keer ook al weer uit? Tot in detail en overzichtelijk gerangschikt. U vindt het in ons portaal mijn.Cromvoirtse.nl.

Foutloos & efficiënt

Foutloos & efficiënt

De Cromvoirtse beschikt over een ISO 9001:2015 gecertificeerd kwaliteitssysteem en tevens over de EN 1090 certificering. De hoogwaardig geautomatiseerde orderverwerking staat in directe lijn met de geautomatiseerde productie waardoor een foutloze doorloop van uw opdracht gegarandeerd is. Daarnaast vindt er standaard eindcontrole plaats voordat uw goederen verpakt worden. U wilt snel metaal op maat en direct aan de slag, dan moet het ook gewoon kloppen!

Ketengerichte bedrijfsvoering

Ketengerichte bedrijfsvoering

Het kennen van uw bedrijfsprocessen, het hierop zo efficiënt mogelijk inspelen met een lagere kostprijs tot gevolg is ons gezamenlijk doel. Elke levering van De Cromvoirtse moet naadloos overgaan in uw productieproces. Op het juiste moment, de juiste plaats, op de juiste wijze verpakt en desgewenst gesorteerd. Soepel en op rolletjes. Dat is meerwaarde van De Cromvoirtse waar u wat aan heeft!

Snelle levering

Snelle levering

Standaard korte levertijden, het zit in onze genen. Handelsproducten gezaagd of geknipt, binnen 24 uur! Of nog sneller aan onze afhaalbalie. Snijwerk binnen 48 uur. Gesneden én gekant slechts 5 werkdagen. Zo snel, daar zijn we trots op! Ook maatwerk van onze hoogwaardige buislaser Archie wordt door de eigen bezorgdienst of logistieke partner in 5 dagen bezorgd.

Compleet productprogramma

Compleet productprogramma

Onze voorraad is uw magazijn. Zo simpel kan het zijn. Wij zorgen dat het juiste staal, rvs of aluminium beschikbaar is. Snel en goed geleverd. Het volledig ontzorgen van uw voorraadbeheer is waar De Cromvoirtse goed in is. Meer dan 1000 klanten gingen u voor. Logisch want u bespaart direct op magazijn, zaagmachines en medewerkers die op zoek zijn naar net dat ene stukje materiaal dat toch ergens moet liggen...

35 jaar ervaring

35 jaar ervaring

In de afgelopen 35 jaar is de Cromvoirtse uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de gehele metaalverwerkende industrie van Nederland. Dit is alleen mogelijk geweest door te luisteren naar onze klanten, zinvolle innovatie en op het juiste moment investeren in wat U nodig heeft. 7 dagen per week, 24 uur per dag staan 55 deskundige medewerkers voor u klaar om met het modernste machinepark van Nederland het onmogelijke mogelijk te maken.