Nabewerkingen

Tappen, souvereinen en ontbramen van lasergesneden producten

Tappen en Souvereinen

U wilt een perfect afgewerkt product? Dan moet u bij De Cromvoirtse zijn! Het kan zijn dat u nog meer toegevoegde waarde wil na de bewerkingen die we in huis voor u kunnen verrichten. Wij verzorgen daarom graag verdere nabewerkingen aan uw product. Met professionele apparatuur verzorgen wij uw tapgaten in de lasergesneden producten. Vooraf worden de gaten volgens de geldende norm gesouvereind waarna metrische schroefdraad conform tekening wordt aangebracht. Indien het gat enkel gesouvereind moet worden, zijn hiervoor passende gereedschappen in huis en wordt dit eveneens keurig conform tekening verricht.

Ontbramen

Uw gesneden product zonder een scherp kantje? Laat uw product dan ontbramen. De Cromvoirtse beschikt over diverse ontbraammethodes waarmee een perfect afgewerkt product wordt gerealiseerd.

Timesaver

Onze machine zorgt ervoor dat de afwerking van rvs en aluminium van nog hogere kwaliteit is. Met name in de voedingsindustrie, maar ook in andere industrieën, is dit erg belangrijk. Deze machine staat garant voor het ongeëvenaard ontbramen en afronden van vlakke plaatdelen in alle richtingen. De 8 flappenborstels bewerken de plaatdelen tijdens doorvoer onder verschillende bewerkingshoeken, zodat een zeer egale en mooie afronding behaald wordt. Van de 8 borstels draaien er 4 linksom en 4 rechtsom, zodat alle hoeken en gaten bewerkt en afgerond worden. Ook kan men gefoliede plaat perfect ontbramen zonder de folie weg te nemen.

  • Perfect afgewerkt product.
  • Een of tweezijdig.

Op verzoek kunnen wij producten ook dubbelzijdig ontbramen.

Staal afronden & oxidehuid verwijderen

Met onze ontbraammachine kunnen we stalen producten tot 600mm breed voor u afronden. Zowel contouren als gaten en uitsparingen worden afgerond. Door afronding aan de snijkant van het product ontstaat er een betere aanhechting van coating. Na het snijden met zuurstof wordt de oxidehuid verwijderd van snijcontour. Hierdoor kunt u kosten besparen omdat stikstofsnijden niet meer noodzakelijk is.

Trommelmachine

De Cromvoirtse beschikt over een trommelmachine met drooginstallatie waarmee we u van een extra hoogwaardig eindproduct kunnen voorzien. De trommelmachine verwijderd scherpe kanten, waardoor de buitencontour en gatenpatronen heel licht af worden gerond en het droogprocedé een vlekvrij eindresultaat verzorgd. Alleen RVS en aluminium producten, die kleiner zijn dan 200×200 mm kunnen met deze machine verwerkt worden. Ook geslepen producten met folie kunnen probleemloos getrommeld worden, waarbij alleen de scherpe kanten van de contouren worden behandeld en het folie blijft zitten. Het oppervlak van het product wordt door het trommelen wel iets doffer, al is het een mooi gelijkmatig resultaat. Indien er graveringen op het product aanwezig zijn zullen deze vager en dus moeilijker leesbaar worden.

VIDEO

Bekijk onze nabewerkingen in onderstaande video.

SPECIFICATIES

Bekijk de specificaties in onderstaande tabel.

Let op: onderstaande specificaties behoren bij nabewerkingen die wij voor u uitvoeren.

Materiaal Afmeting Opmerking
Tappen RVS-staal -aluminium Max. 1000x600mm Vanaf 2mm dik M4-M5-M6-M8-M10-M12-M14-M16-M20
Soevereinen RVS-staal-aluminium Max. diameter: t/m 26mm onder een hoek van 90˚ Vanaf 2mm dik
Ontbramen RVS-aluminium Hoogte: min. 1mm t/m max. 25mm Breedte: min. 50mm t/m max. 1350mm Lengte: min. 50mm t/m max. 4000mm Indien niet aangegeven wordt de onderzijde ontbraamt. Tot maximaal 45 kg
Afronden & oxidehuid verwijderen Staal Hoogte: min. 1mm t/m 25mm. Breedte: max. 600mm Alleen voor staal geschikt. Tot maximaal 45 kg
Trommelen RVS-aluminium Max. 200x200mm Ook voor producten met folie geschikt
Kantje breken RVS-staal-aluminium Max.gatdiameter: t/m 26mm Vanaf 1mm dik Facet van ca. 1mm
Levertijd In overleg.