Duurzaam ondernemen

Fiberlasers

De Cromvoirtse beschikt over een viertal fiberlasers. De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller waardoor in korte tijd fiberlasers zodanig een snelle ontwikkeling hebben doorgemaakt en enorm in opkomst zijn.
Naast het feit dat fiberlasers razendsnel snijden, verbruiken ze ook veel minder energie (circa 1/3) t.o.v. een C02 laser.

Restantverbruik

De Cromvoirtse heeft altijd een werkwijze gehad waarin restanten zoveel mogelijk werden hergebruikt. Echter met het realiseren van de plaatwerkfabriek in 2012 kunnen we nog efficiënter deze restanten hergebruiken. Door vergaande automatisering en unieke software produceren we 15% tot 20% minder restafval.  Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook u merkt dit als financieel voordeel.

Energielabel A bedrijfspand

Het energielabel geeft een indicatie, ook wel de energieprestatie genoemd, van het energieverbruik en de mate waarin energiebesparende maatregelen zijn genomen in een pand. Op deze manier wil de overheid bedrijven stimuleren om minder energie te verbruiken. In de komende jaren zal de regelgeving worden aangescherpt. Ons bedrijfspand is voorzien van een A-label

Zonnepanelen

In het voorjaar van 2019 is het gehele dak van ons pand in Oisterwijk voorzien van zonnepanelen. Dit zijn maar liefst 1478 zonnepanelen! Ook onze vestiging in Nuth biedt plaats aan 295 zonnepanelen. Wanneer de zon zich heel de dag laat zien kan de gehele fabriek volledig produceren op deze panelen. In onze ontvangstruimte kunnen we op een scherm live meekijken naar de opbrengsten en milieuvoordelen op dat moment en van de afgelopen tijd. Een mooie manier om je bewust te worden van deze zonnige groene energie.

zonnepanelen Cromvoirtse

Led verlichting

Goede verlichting op de werkvloer is erg belangrijk. In het voorjaar van 2017 is alle verlichting vervangen in de fabriek voor LED-verlichting (door de hoogte van de hal was dit een flinke klus). Ledverlichting bespaart vaak meer dan 50% aan stroom in vergelijking met conventionele lichtbronnen. Door bewegingssensoren gaat het licht op volle sterkte branden zodra de sensor een beweging of machine (b.v. heftruck) detecteert. Indien er geen beweging is, gaat het licht niet uit maar op een niveau van oriëntatieverlichting branden.

Een ander vernuftig stukje techniek is daglichtregeling. Hierdoor wordt er constant gemeten hoeveel daglicht er binnenkomt via ramen en wordt de lichtintensiteit daar op aangepast. Deze slimme technieken zorgen voor een besparing van wel 80%. Ook draagt de langere levensduur bij aan zowel een kostenbesparing als in een stukje duurzaamheid.

Aan het woord

In onderstaande video vertellen Ronnie van den Hurk en Janwillem Verschuuren u graag meer over de stappen die zij gezet hebben op het gebied van duurzaamheid. Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente OisterwijkDEC Oisterwijk.