Plasmasnijden en Autogeen snijden

Er zijn veel verschillende technieken voor het bewerken van de metaalproducten staal, aluminium en RVS. Twee bekende en veelgebruikte technieken zijn plasmasnijden en autogeen snijden. Wat veel mensen echter niet weten, is dat plasma- en autogeen snijden reeds verouderde technieken zijn en dat er tegenwoordig efficiëntere  technieken bestaan. In deze blog leest u meer over de vormen plasmasnijden en autogeen snijden.

Plasmasnijden

De eerste ‘verouderde’ techniek is plasmasnijden. Dit is een zowel een smelttechniek als een snijtechniek. Bij het plasmasnijden van staal, aluminium en RVS wordt een plasmasnijder ingezet. Door de vlamboog die gebruikt wordt zorgt dit met name in dikker materiaal voor een niet nauwkeurig resultaat. Voordeel is wel dat plasmasnijden bij verschillende soorten metaal ingezet wordt en dat het een relatief goedkope bewerking is.. Deze voordelen wegen echter niet op tegen de voordelen van nieuwere technieken, zoals lasersnijden en watersnijden. Met de komst van nieuwe technieken kunnen we zorgen voor een nauwkeurig eindresultaat, ook in dikker materiaal en tegen een scherpe prijs.’

De Cromvoirtse

Voor elk project kunt u bij De Cromvoirtse terecht. Wij bieden naast de technieken lasersnijden en watersnijden namelijk ook andere bewerkingen aan, zoals kantwerk. Wilt u meer weten over alle bewerkingen van De Cromvoirtse? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers staan voor u klaar!

Autogeen snijden

De andere snijtechniek is autogeen snijden. Deze techniek staat ook wel bekend als brandsnijden. Dit komt doordat het gekozen materiaal bij autogeen snijden gesneden wordt door middel van verbranding. De verbranding wordt veroorzaakt door een brandbaar gas in combinatie met zuurstof. Autogeen snijden is alleen geschikt voor staal en niet voor andere metaalsoorten. Ook autogeen snijden heeft verschillende voordelen. Zo is het een goedkope snijtechniek en is het geschikt om dikke platen van staal te snijden.

Kortom, zowel plasmasnijden als autogeen snijden zijn verouderde bewerkingen die bij De Cromvoirtse niet meer gebruikt worden. In plaats daarvan zijn er andere technieken die zorgen voor een perfect eindproduct tegen een scherpe prijs, ook bij kleine series en enkele stukken. Onze specialisten nemen graag de mogelijkheden met u door!

 

Plasma snijden bij De Cromvoirtse